Vállalkozások munkaerő támogatása és munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatások

  • Kezdőlap
  • Tudnivalók
  • Vállalkozások munkaerő támogatása és munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatások
NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

Tisztelt Munkáltató!

A támogatás az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) és a  Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében 2015 óta futó, Út a munkaerőpiacra GINOP 5.1.1-15-2015-00001/VEKOP 8.1.1-15-2015-00001, és az Ifjúsági Garancia GINOP 5.2.1-14-2015-00001/VEKOP 8.2.1-15-2015-00001 azonosító számú kiemelt projektekben valósul meg. A projektekről bővebb tájékoztatás a https://www.munka.hu/oldalon az Európai uniós programok alatt érhető el.

A kormány újabb segítségként országosan egységes szabályozással elérhetővé tette a Vállalkozások munkaerő támogatása és munkatapasztalat-szerzés elősegítő támogatásokat 2022. december 15. napjától. A program keretében szakképzett fiatalok munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatásához és a hátrányos helyzetűek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatásához fix 90 napos 100 %-os bérköltség támogatás továbbá az álláskeresőként nyilvántartott 25 év alatti vagy legalább 1 hónapja nyilvántartott 25 év feletti álláskereső után legfeljebb 6 hónapra 50%-os bérköltség támogatás vehető igénybe. Az egyes támogatások részletes feltételeit az adott elnevezésnél Tovább gombra kattintva olvashatja.


A kérelmeket a foglalkoztatást megelőzően a foglalkoztatni kívánt, nyilvántartott álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz kell benyújtani.
Amennyiben kérdése merül fel, kérem forduljon a foglalkoztatni kívánt álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalához, amelyhez segítséget ide kattintva talál.

 

Fiatal szakképzettek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatása
Tovább


Hátrányos helyzetűek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatása
Tovább


Vállalkozások munkaerő támogatása
Tovább

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak