Vállalkozások munkaerő támogatása és munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatások

  • Kezdőlap
  • Tudnivalók
  • Vállalkozások munkaerő támogatása és munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatások
NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

Tisztelt Munkáltató!

Tájékoztatjuk, hogy a Vállalkozások munkaerő támogatása és munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatások kérelmezhetősége 2023. szeptember 29. napjáig tartott, az ezt követő naptól azok kérelmezhetősége országosan egységesen felfüggesztésre került. A dokumentáció továbbra is megtalálható a kapcsolódó tartalmaknál.

A támogatás az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) és a  Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében 2015 óta futó, Út a munkaerőpiacra GINOP 5.1.1-15-2015-00001/VEKOP 8.1.1-15-2015-00001, és az Ifjúsági Garancia GINOP 5.2.1-14-2015-00001/VEKOP 8.2.1-15-2015-00001 azonosító számú kiemelt projektekben valósul meg. A projektekről bővebb tájékoztatás a  https://www.munka.hu oldalon az Európai uniós programok alatt érhető el.

Országosan egységes szabályozással, 2023. augusztus 15. napjától újra kérelmezhetők a munkatapasztalat-szerzés elősegítő támogatások és a vállalkozások munkaerő támogatása. A szakképzett fiatalok munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatásához és a hátrányos helyzetűek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatásához 100 %-os bérköltség támogatás, továbbá az álláskeresőként nyilvántartott 25 év alatti vagy legalább 1 hónapja nyilvántartott 25 év feletti álláskereső után 50%-os bérköltség támogatás (vállalkozások munkaerő támogatása) vehető igénybe. Az egyes támogatások részletes feltételeit az adott elnevezésnél Tovább gombra kattintva olvashatja.

A kérelmezés során figyelemmel kell arra lenni, hogy a fenti támogatások egyike sem  nyúlhat túl 2023. október 31. napján, tekintettel arra, hogy a finanszírozásukat biztosító munkaerőpiaci programokból csak e végdátumig nyújthatóak támogatások.

A kérelmeket a foglalkoztatást megelőzően a foglalkoztatni kívánt, nyilvántartott álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz kell benyújtani.
Amennyiben kérdése merül fel, kérem, forduljon a foglalkoztatni kívánt álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalához, amelyhez segítséget ide kattintva talál.

Fiatal szakképzettek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatása
Tovább


Hátrányos helyzetűek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatása
Tovább


Vállalkozások munkaerő támogatása
Tovább

Alacsony iskolai végzettségűek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatás 

Tovább

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak