Nyári diákmunka 2023.

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

Nyári diákmunka 2023

A teljes foglalkoztatottság elérése, valamint a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem-szerzés elősegítése érdekében a Kormány 2023. június 15-től ismételten meghirdeti a ,,Nyári diákmunka 2023." munkaerőpiaci programot, amelynek keretében bértámogatást nyújt a hirdetményben megjelölt feltételeknek megfelelő munkáltatók részére a 16-25 éves nappali tagozaton tanuló diákok és egyetemi hallgatók nyári foglalkoztatásához.
 
A Kormány céljai között szereplő teljes foglalkoztatottság eléréséhez többek között szükséges a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem-szerzés elősegítése. Az első alkalommal 10 éve, 2013-ban indított, és azóta minden évben nyár elején meghirdetett nyári diákmunka program támogatást nyújt a területi, települési önkormányzatoknak és önkormányzati alaptevékenységet végző intézményeiknek, továbbá egyházi jogi személyeknek, illetve a mezőgazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozásoknak a július-augusztus hónapokban foglalkoztatott diákok bruttó béréhez, így ezek a szervezetek a nyári hónapokra megnövekedő munkaerő-igényük kielégítésére előnyben részesíthetik a diákokat, egyetemi hallgatókat (a továbbiakban: diákok).
 
A nyári diákmunka programba azok a fiatalok jelentkezhetnek, akik:
-        16-25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákok
-        szolgáltatást kérőként kérték nyilvántartásba vételüket és
-        foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.
A diákok nettó munkabére a 25 év alatti munkavállalók szja-mentességét is figyelembe véve havonta akár 142 - 181 ezer forint is lehet.
 
A diákok 2023. június 15-től regisztrálhatják magukat a programra, és a munkáltatók támogatási kérelmeiket a 2023. július 1. - 2023. augusztus 31. közötti időtartamban kezdődő és befejeződő foglalkoztatásra vonatkozásában nyújthatják be a székhely, telephely, vagy a munkavégzés helye szerint területileg illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz.
 
Részletesebb felvilágosításért kérjük, tekintse át a támogatás igénybevételéhez készült hirdetményt, illetve forduljon a járási (fővárosi kerületi) hivatalok munkatársaihoz!

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak