Munkáltatói Fórum-sorozat Fejér vármegyében

Munkáltatói Fórum-sorozat Fejér vármegyében 

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

 

A Fejér Vármegyei Kormányhivatal illetékességi területén működő nyolc járási hivatal Foglalkoztatási Osztálya 2023. április 18 - június 8. közötti időszakban Munkáltatói Fórum-sorozatot valósított meg a vármegyében székhellyel/telephellyel rendelkező munkáltatók számára.                    

A Munkáltatói Fórumok aktualitását és létjogosultságát a feszített és folyamatosan változó munkaerőpiac, az ezzel összefüggő munkáltatói elvárások és a dinamikus munkaerőfelvételi igények, valamint a kormányhivatal illetékes szervezeti egységei által nyújtott szolgáltatások kölcsönös megismerése, tapasztalatcseréje és jövőbeni összehangolási lehetőségeinek feltárása biztosította.

A Munkáltatói Fórum-sorozat megrendezésének átfogó célja az volt, hogy a fórumokon elhangzott naprakész tájékoztatók, információk által is erősödjön a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat és a munkáltatók közötti szakmai kapcsolat és a további együttműködés is.

A fórumsorozat keretében a foglalkoztatók átfogó képet kaptak Fejér vármegye, valamint az adott járás munkaerőpiaci helyzetéről, az aktuálisan igénybe vehető hazai és uniós forrásból biztosított támogatások és foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások köréről.

A támogatások között nagy hangsúlyt kapott a GINOP-Plusz-3.2.1 A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül elnevezésű munkaerőpiaci program bemutatása, tekintettel arra, hogy a program forrása még 2025. december 31-éig nyitva áll a foglalkoztatók előtt az alkalmazásukban álló munkavállalók képzésére és egyéb programelemek igénybevételi és finanszírozási lehetőségére.

A tájékoztatók alkalmával kiemelt szerepet kapott a kormányhivatal munkaerőpiaci feladatokat ellátó szervezeti egységei által nyújtott és ingyenesen igénybe vehető-, és a munkáltatók számára biztosított foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások rendszerszemléletű ismertetése, ennek keretében a csoportos tájékoztatók/toborzások megszervezésének és megtartásának lehetősége, a vállalati kapcsolattartás fontossága, a munkáltatói igényeknek megfeleltethető potenciális munkavállaló előszűrés módszerének alkalmazását követően történő minőségi munkaerő közvetítés.

A fórumokon a foglalkoztatók részletes tájékoztatást kaptak a foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi hatóság tevékenységéről is, ezzel összefüggésben elhangzott a munkáltatóktól elvárt-, és a foglalkoztatással összefüggő jogkövető magatartás főbb szabályainak, kritériumainak megismertetése, valamint a biztonságos munkavégzés feltételeit megteremtő munkavédelmi intézkedések és szabályok köre egyaránt.

A munkáltatókkal történő személyes találkozásokkor szó esett még az elektronikus ügyintézés szabályairól és gyakorlatáról is.

A fórumok zárásaként a foglalkoztatók kérdéseket is megfogalmaztak, melyekre a szakterületek képviselői egzakt tájékoztatást nyújtottak.

A fórumsorozat sikerét mutatja, hogy vármegyei szinten közel 200 munkáltató vett részt a járási rendezvényeken.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak

    Image Description

    a

    Munkáltatói Fórum-sorozat Fejér vármegyében

    Munkáltatói Fórum-sorozat Fejér vármegyében 

    Bővebben