Pályaválasztási Kiállítás 2023.

A Fejér Vármegyei Kormányhivatal idén 22. alkalommal rendezte meg a Pályaválasztási Kiállítást.

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

A Fejér Vármegyei Kormányhivatal idén 22. alkalommal rendezte meg a Pályaválasztási Kiállítást. A színesen informatív eseménynek ezúttal a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont.

A 2023.10.13-14-én megvalósult program elsődleges célja volt, hogy segítséget nyújtson a 7. és 8. osztályos diákoknak, szüleiknek a pályaválasztást érintő döntések meghozatalában. Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott dr. Zöld-Nagy Viktória, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium munkaerőpiacért, munkavédelemért és foglalkoztatás-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, aki kiemelte, hogy nincs jobb lehetőség megismerni a különböző szakmákat, jövőbeni munkavállalási lehetőségeket, mint egy ilyen kiállítás. A főként Fejér vármegyéből érkező középfokú oktatási intézmények nemcsak általános felvételi információkkal szolgáltak az érdeklődőknek, hanem a gyakorlati képzést, az iskolai mindennapokat is megpróbálták közelebb hozni kiállítóként. Egyetemek, munkáltatók és egyéb szervezetek is bemutatkoztak, így a pályamódosításon gondolkodók, a munka világába be- vagy visszalépők is széles kínálattal, információkkal találkozhattak. Összesen több mint félszáz kiállító várta a látogatókat.

A Fejér Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásai keretében pszichológus és munkavállalási tanácsadó kollégák nyújtottak részletesebb tájékoztatást az érdeklődőknek a pályaválasztást befolyásoló tényezőkről, folyamatokról, akár egyéni tanácsadásra is regisztrálhattak standunknál. 

A legkorszerűbb traktor, rendőrkutyás bemutató, újraélesztési tanfolyam és középiskolás diákok kulturális műsorai színesítették a programot, mintegy 5000 fő látogatót vonzott az idei kiállítás.

 

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak