Munkaerőigény és kérelem a könnyített közvetítési eljáráshoz

Könnyített közvetítési eljárás eredményétől függően foglalkoztatható harmadik országbeli állampolgár Magyarországon vendégmunkás-tartózkodási engedéllyel vagy szezonális munkavállalás célú tartózkodási engedéllyel.

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET
Foglalkoztató munkaerőigénye és kérelme alapján az állami foglalkoztatási szerv hatáskörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalok foglalkoztatási feladatokat ellátó szervezeti egysége (foglalkoztatási osztály) a 100/2021. (II. 27.) Korm. rendelet alapján könnyített közvetítési eljárást folytat le a szezonális munkavállalás célú tartózkodási engedély kiadására vagy meghosszabbítására, valamint a vendégmunkás-tartózkodási engedély kiadására irányuló összevont kérelmezési eljárás lefolytatását megelőzően. 

A könnyített közvetítési eljárás célja, hogy a foglalkoztatási osztály a foglalkoztató részére a bejelentett munkaerőigényének és kérelmének megfelelő, a foglalkoztatási osztálynál nyilvántartásba vett szolgáltatást kérő ügyfelet - gyorsított eljárás keretében - kíséreljen meg kiközvetíteni.

A Munkaerőigény és kérelem benyújtásával kapcsolatos további részletes leírást a SZÜF Magyarország.hu portálon közre tett ügyleírás tartalmazza, amely ide kattintva érhető el. 

A Kapcsolódó tartalmaknál elérhető Munkaerőigény és kérelem nyomtatványt - az e célból létrehozásra kerülő elektronikus felület fejlesztéséig - a foglalkoztató az ePapír szolgáltatás (https://epapir.gov.hu/) használatával nyújthatja be a foglalkoztatás helye szerint illetékes foglalkoztatási osztályhoz.

Budapest, 2024. április

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak

    Image Description

    a

    Munkaerőigény_könnyített közvetítés_20240516
    Bővebben
    Image Description

    a

    Kérelem_könnyített közvetítés_20240516
    Bővebben