Pályaválasztási kiállítások 2024

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET
Pályaválasztási Kiállítások 2024
Idén ősszel 18 vármegye, valamint Budapest főváros kormányhivatala szervezésében valósulnak meg az országosan közel 80.000 érdeklődőre számot tartó Pályaválasztási Kiállítások.
A Pályaválasztási Kiállítások segítik az általános iskola 7. és 8. osztályosait, a középiskolák végzős évfolyamú tanulóit, valamint a pályamódosítás előtt álló munkában állókat és az álláskeresőket abban, hogy egyéni céljaiknak és a munkaerőpiac kívánalmainak megfelelő pályát, szakmát, vagy ahhoz kapcsolódó tanulási lehetőséget válasszanak. 
A Pályaválasztási Kiállítások lehetőséget biztosítanak a kiállító középiskolákkal, szakképző intézményekkel, munkáltatókkal és a duális képzésben is résztvevő foglalkoztatókkal történő közvetlen találkozásra. A látogatók a helyszínen zajló szakmabemutatókon és a kiállítás idején szervezett üzemlátogatások alkalmával betekintést nyerhetnek egy-egy szakma munkafolyamataiba. 

A pályaorientációt támogató állami és civil szervezetek, kamarák tájékoztatják az érdeklődőket a piacképes szakmákról, hiányszakmákról és az azokhoz kapcsolódó képzési lehetőségekről, valamint a gyakorlati képzőhelyekről.

A fiataloknak és a pályamódosítást tervezőknek lehetőségük nyílik a kiállítás során pályaorientációt segítő önismereti kérdőívek kitöltésére, és igény esetén részt vehetnek egyéni és csoportos pályaorientációs, pályamódosító és elhelyezkedést segítő tanácsadáson. A rendezvények szervezői várják az érdeklődő szülőket, pedagógusokat is.
A Pályaválasztási Kiállításokat jellemzően szeptember, október, november hónapokban rendezik meg, megelőzve a fiatalok pályaválasztási döntését, felvételi jelentkezésük benyújtását.
A Kiállításokon szereplő állandó programok:
  • Szakmabemutatók
  • Szakmai főrum
  • Üzemlátogatások
  • Pályaorientációs vetélkedők 
  • Egyéni és csoportos pályatanácsadások
  • Munkaerőpiaci információnyújtás
  • Álláskeresési- és munkatanácsadás

A helyszínekről és időpontoktől információkat itt találnak. 

Részletes információk hamarosan honlapunkon és az NFSZ facebook oldalán.

Eredményes pályaválasztást kívánunk! 

NFSZ

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak