Európai uniós programok támogatásaival tanulhatnak új szakmát az álláskeresők Komárom-Esztergom vármegyében

  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Európai uniós programok támogatásaival tanulhatnak új szakmát az álláskeresők Komárom-Esztergom vármegyében
NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

A képzéseken, tanfolyamokon való részvételt is támogatja az a két európai uniós munkaerőpiaci program, amely a hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatását szolgálja.

A GINOP_PLUSZ 4.1.1. Ifjúsági Garancia kiemelt stratégiai jelentőségű Pillér projekt a nem dolgozó, nem tanuló 15-29 év közötti korosztálynak, míg a GINOP_PLUSZ 3.1.1. A munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése elnevezésű Pillér projekt a 30-64 év közötti álláskeresőknek kínál lehetőségeket, hogy mielőbb bekerüljenek, illetve visszataláljanak a munka világába.  

A programok egyik kiemelt eleme a képzések ideje alatt igényelhető támogatás. Az álláskeresést ösztönző juttatás megélhetési, képzési és akár utazási és gyermekfelügyeleti költségelemet is tartalmazhat. Fontos azonban tudni, hogy a 25 év alatti fiatalok csak akkor kaphatnak támogatást, ha legalább 1 éve kikerültek a közoktatásból.

Szeptemberben indul a legtöbb olyan képzés a vármegyében, amelynek ideje alatt a projektbe vont résztvevők támogatást kaphatnak.

Tatabányán csőhálózat-szerelő és egészségfejlesztési segítő, Esztergomban és Tatán bevontelektródás kézi ívhegesztő, Kisbéren gyorséttermi eladó képzés indul az ősz első hónapjában.

Október-novemberi kezdéssel várható a pincérsegéd, gyorséttermi eladó és az uszodamester képzések indulása is Esztergomban.

A programokról bővebb információt a www.nfsz.munka.hu oldalon találnak, a támogatható képzésekről a www.kormanyhivatalok.hu oldalon, valamint járási hivatalok foglalkoztatási osztályain lehet érdeklődni.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak