Munkaerő-közvetítés

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (a továbbiakban: NFSZ) a munkaközvetítő tevékenységét a szolgáltatást kérőkkel és a foglalkoztatókkal együttműködve folytatja.

A munkaerő-közvetítés alapvető célja, hogy

  • az álláskeresőket és a szolgáltatást kérőket a legmegfelelőbb álláshoz segítse,
  • a foglalkoztatók elvárásainak legmegfelelőbb munkát kereső személyt közvetítse ki.

Amennyiben a munkáltatók bejelentik üres álláshelyeiket (munkaerőigényüket) a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálathoz, a munkaerőigény alapján a fővárosi kerületi és járási hivatal foglalkoztatási osztálya a NFSZ nyilvántartásba vett ügyfelei között megkeresi és kiközvetíti azokat a személyeket, akik a munkaerő igényben megadott feltételeknek megfelelnek. A munkaközvetítés során csak olyan szolgáltatást kérő számára történik közvetítő lap kiállítsa, aki vonatkozásában a munkaerőigényt bejelentő foglalkoztató a közvetítő lap kiállítását előzetes egyeztetés keretében támogatta.

A hatékony közvetítés elemei az állásajánlatok felkutatása és összegyűjtése, valamint a munkát kereső személyek álláskereséshez kapcsolódó legfontosabb erőforrásainak, tapasztalatainak, lehetőségeinek és az elhelyezkedésüket befolyásoló tényezők, nehezítő körülmények megismerése. Az NFSZ a munkaközvetítés során törekszik arra, hogy a szolgáltatást kérő számára feltárja a megfelelő foglalkoztatási lehetőségeket, továbbá arra, hogy a foglalkoztatók részére a munkaerőigénynek megfelelő szolgáltatást kérő kerüljön kiválasztásra és közvetítésre.

Az összegyűjtött információk alapján a munkaerő kereslet és kínálat egyezése esetén létrejöhet a sikeres közvetítés.

További részletek: A Virtuális Munkaerőpiac Portál használatával a szolgáltatást kérő érdeklődők önállóan tudnak tájékozódni az érvényes állásajánlatok között.

>>> Tovább a Virtuális Munkaerőpiac Portálra

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak