Mondja el a véleményét az uniós munkaerő-áramlásról, és segítse a fejlődést!

Konzultáció és véleménykutatás a munkavállalók szabad mozgásával és a határon átívelő munkaerő-felvételi lehetőségekkel kapcsolatban

  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Mondja el a véleményét az uniós munkaerő-áramlásról, és segítse a fejlődést!
NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

A mobilitás szempontjából szokatlan időket élünk, mivel a jelenlegi világjárvány miatt sokan nem hagyhatják el az otthonukat, és utazási korlátozásokkal kell szembenézniük. Ez az időszak azonban lehetőséget kínál a gondolkodásra is. 

A foglalkoztatási szolgálatok európai hálózata (az EURES) szolgáltatásait az Európai Bizottság és 32 európai ország működteti, hogy általuk segítsék az álláskeresők külföldi elhelyezkedését.

Még ha a jelenlegi körülmények különösen megnehezítik is a munkaerő mobilitását, az EURES szeretne továbbfejlődni és így jobb szolgáltatásokat nyújtani. Ehhez Ön is hozzájárulhat, ha részt vesz a nyilvános konzultáción.

Ha Ön olyan álláskereső, aki külföldön dolgozott, támogatást kapott az EURES-től, vagy egyszerűen egy másik országban szeretne dolgozni, tapasztalataival hozzájárulhat az EURES alakításához: Mennyire volt könnyű az álláslehetőségek megtalálása? Mi késztette arra, hogy külföldön vállaljon munkát? Ön szerint jobban kellene-e ösztönözni a mobilitást az Ön országában? 

Önnek még csak nem is kell EURES-kedvezményezettnek lennie. Ha az álláskeresés során akadályokba ütközött, arról is szeretnének tudni a felmérés során. Ilyen kérdésekre számíthat: Szembesül kulturális vagy nyelvi akadályokkal? Szükségük van az Ön ágazatában dolgozóknak speciális támogatásra?

Mondja el a véleményét az uniós munkaerő-áramlásról, és segítse a fejlődést! Ehhez nem kell mást tennie, csak kitölteni egy kérdőívet 2020. június 23-ig. >Kitöltöm

Ha válaszol a felmérésükben szereplő kérdésekre, az Ön véleményét is számításba veszik. Az Öntől kapott visszajelzés hozzájárul ahhoz, hogy értékeljék a tevékenységeiket és azok hatását, hogy a több mint 1000 elhivatott EURES-tanácsadó továbbra is a lehető legjobb szolgáltatásokat nyújthassa a válság kezelése érdekében.

További információ az EURES-portálon és az EURES magyar weboldalán

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

EURES

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak