A vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénylését előkészítő tanácsadásra várjuk a nógrádi álláskeresők jelentkezését!

2024. augusztus 15. - augusztus 25.

  • Kezdőlap
  • Megye
  • Nógrád
  • A vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénylését előkészítő tanácsadásra várjuk a nógrádi álláskeresők jelentkezését!
NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal vállalkozási tanácsadást, képzést szervez a vállalkozás indításához szükséges jogi, pénzügyi készségek megszerzése érdekében. Az egy hónap időtartamú tanácsadás, képzés aktív együttműködést igényel.

A vállalkozási tanácsadásra a Nógrád vármegyében regisztrált álláskeresők jelentkezését várjuk.

A 100/2021. (II.27.) Korm. rendelet alapján az álláskereső a tanácsadást, a vállalkozási alapinformációk megismerését követően elkészített üzleti terv alapján kérelmet nyújthat be a támogatás megállapításának napján hatályos kötelező legkisebb munkabér 100%-ának megfelelő összegű 6 havi juttatásra és legfeljebb a kötelező legkisebb munkabér tizenötszörösének megfelelő mértékig vissza nem térítendő vagy visszatérítendő tőketámogatásra. A kérelmezőnek vállalnia kell, hogy a támogatások elnyerése esetén a támogatások odaítélésétől számított 24 hónapon keresztül a vállalkozást fenntartja.

A 6 havi támogatás önállóan is igényelhető, ebben az esetben a kérelmezőnek az odaítéléstől számított 12 hónapon keresztül szükséges vállalnia a vállalkozás fenntartását.

A tanácsadáson történő sikeres részvétellel a vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra benyújtandó végleges üzleti terv elkészíthető. Az induló támogatási programba lépés, a támogatás igénylésének feltétele a tanácsadáson való részvétel mellett az elfogadott üzleti terv benyújtása.

A támogatási kérelem benyújtására (a 6 havi támogatás vagy a 6 havi + tőketámogatás igénylése esetében is) kizárólag a tanácsadást követően van lehetőség, de csak azok számára, akiknek a véglegesített üzleti terve elfogadásra kerül.

Felhívjuk arra a szíves figyelmet, hogy a vállalkozási tanácsadáson való sikeres részvétel és a véglegesített üzleti terv elfogadása nem jelenti automatikusan a vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra való jogosultságot.

Az alábbiakban letölthető szándéknyilatkozat, előzetes üzleti terv minta és kompetencia kérdőív kitöltésével és benyújtásával lehet jelentkezni a vállalkozási tanácsadásra.

A vállalkozási tanácsadásra benyújtott dokumentumok alapján kiválasztási eljárás indul, amely során az alábbi szempontok kerülnek figyelembevételre:

  • a vállalkozás megvalósíthatósága, hatékonysága, és Nógrád vármegye munkaerőpiaci helyzetébe illeszthetősége,
  • a munkaerő-kereslet és -kínálat helyi jellemzői,
  • a térség foglalkoztatási helyzete és munkanélküliségi mutatói
  • az álláskeresők munkához jutási esélyei

A kiválasztási eljárás eredményéről a jelentkezők elektronikus úton kapnak visszajelzést, ezért pontos és olvasható e-mail cím megadása szükséges.

A számítógéppel kitöltött dokumentumokat elektronikusan e-papíron, ügyfélkapun keresztül (epapir.gov.hu - Témacsoport: Kormányhivatali ügyek, Ügytípus: Foglalkoztatási támogatások, Címzett: Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztálya, Levél tárgya: VVT Tanácsadás) vagy személyesen lehet benyújtani a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályára (3100 Salgótarján, Alkotmány út 11.)

A tanácsadás helyszíne: Salgótarján, Alkotmány út 11.

A tanácsadás tervezett kezdési időpontja: 2024. szeptember 2.

A szándéknyilatkozatokat az előzetes üzleti tervvel, a kitöltött kompetencia kérdőívvel együtt 2024. augusztus 15-től augusztus 25-ig lehet benyújtani!

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak

    Image Description

    a

    Szándéknyilatkozat Nógrád vármegyei vállalkozási tanácsadásra
    Bővebben
    Image Description

    a

    Előzetes üzleti terv sablon Nógrád vármegyei vállalkozási tanácsadásra jelentkezőknek
    Bővebben
    Image Description

    a

    Kompetencia kérdőív Nógrád vármegyei vállalkozási tanácsadásra jelentkezőknek
    Bővebben