szakMAfest 2024

Minden, ami szakMA!

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

logo

Ebben az évben a pályaválasztási kiállítás jelentős megújuláson megy keresztül. A elmúlt évben első alkalommal került megrendezésre Nyíregyháza városában a "szakMAfest" elnevezésű rendezvény, amely szorosan kapcsolódik a pályaválasztáshoz. A nagy sikerre való tekintettel, idén a két esemény összeolvad, hogy még átfogóbb és színvonalasabb programot biztosítson. Ezzel a kiemelkedő szakmai rendezvénnyel kívánjuk összefogni a vármegye oktatási intézményeit, munkáltatóit egy olyan cél érdekében, amely segíti az itt élő pálya-, szakma és iskolaválasztás előtt álló általános, közép,- és felsőfokú oktatási intézmények tanulóit a széleskörű és személyes tájékoztatás érdekében, hogy segítse a pályaválasztást, valamint azon felnőtteknek is iránymutatást adjon, akik nem rendelkeznek szakmai végzettséggel, vagy pályakorrekciót terveznek.

A "szakMAfest" elnevezésű rendezvény időpontja:

2024. szeptember 18. szerda 09:00-16:00 óra között

A rendezvény helyszíne:

Nyíregyháza Kossuth tér és környéke, Continental Aréna parkoló (Nyíregyháza központja)

A rendezvény ideje alatt Nyíregyháza központja egy napra a szakmák és a pályaválasztás minibirodalmává alakul, ahol az érdeklődők több helyszínen, tematikus utcákon és sétányokon barangolva ismerkedhetnek meg a különböző közép- és felsőfokú szakmák világával. A résztvevők szórakoztató formában, interaktív módon juthatnak hozzá a szakmaválasztáshoz és a munkaerőpiaci foglalkoztatáshoz kapcsolódó fontos információkhoz.

A "szakMAfest" szabadon és ingyenesen látgatható.

Az idei év egyik legnagyobb újdonságai közé tartozik, hogy nem csak személyesen van lehetősége a látogatóknak részt venni a rendezvényen, hanem az online térben is. Ennek megvalósítása érdekében a fiatalok körében igen népszerű közösségi platformot választotta, amely a DISCORD alkalmazás. Ahol a következőkre nyílik lehetőség:

  • információszerzés a DISCORD-on lévő szolgáltatásokról,
  • különböző online tanácsadásokon való részvétel (időpontfoglalás után),
  • élőben tekinthetnek meg egy szülői értekezletet és kérdéseket tehetnek, amelyek megválaszolásra kerülnek,
  • élőben megtekinthetik a színpadi műsort,
  • az online utcafelelősök közreműködésével virtuálisan bebarangolhatják a tematikus utcákat (képeket, videókat, interjúkat tekinthetnek meg) és kérdéseket tehetnek fel a résztvevőknek, amit az utcafelelősök továbbítanak, az érkezett válaszokat pedig megosztják,
  • a látogatók egymással cseveghetnek és szöveges üzeneteket küldhetnek a DISCORD-on (moderált körülmények között).

A "szakMAfest" rendezvény ebben az évben online:

"szakMAfest" 2024 plakát

plakát

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak