Lakhatási támogatás_Ifjúsági garancia

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

GINOP+

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ifjúsági Garancia Plusz programban - amelynek főbb keretei  itt, további részletei itt olvashatóak - 2024.04.23. nappal megnyílóan lakhatási támogatás vált kérelmezhetővé a programban résztvevő, nyilvántartott álláskereső fiatalok számára a mobilitásuk elősegítése érdekében. 

A legfeljebb 12 hónapnyi időtartamra nyújtható lakhatási támogatást az a fiatal kaphatja, akit legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartanak; és aki legalább hat hónap időtartamra szóló és legalább heti húsz óra munkaidejű, foglalkoztatónál létesített, foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesít; és akinek a lakóhelyétől legalább 60 km-re lévő településen található a munkavégzés helye. A lakhatási támogatás az álláskeresőt terhelő havi lakásbérleti díj 100%-ában, de havonta legfeljebb a megállapítás napján hatályos kötelező legkisebb munkabér 70 %-ának megfelelő összegig állapítható meg. 

A lakhatási támogatás további részletei a lenti kapcsolódó tartalmak alatti Hirdetményben olvashatóak. A kapcsolódó tartalmakban a kérelem benyújtását segítő iratminta és dokumentumok is megtalálhatóak.

Amennyiben kérdése merül fel, kérem forduljon a lakóhelye/tartózkodási helye szerint illetékes (az illetékesség kapcsán segítséget ide kattintva talál ) állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak