Ifjúsági Garancia Plusz (GINOP Plusz-4.1.1-23)

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

GINOP+  

Tisztelt Érdeklődők!

Az Ifjúsági Garancia Plusz program - amelynek főbb keretei  itt olvashatóak - az Európai Szociális Alap Plusz társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósul meg, s belépési  pontjaként  az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalok foglalkoztatási osztályai szolgálnak a fiatalok számára, 2024.04.15. naptól.

A program azoknak a 15-29 év közötti fiataloknak a munkához, munkatapasztalathoz vagy piacképes tudáshoz jutását segíti, akik nem tanulnak, nem dolgoznak, emellett álláskeresőként vagy szolgáltatást kérőként nyilvántartásba vételüket kérték a lakóhelyük vagy tartózkodási helyük szerint illetékes (az illetékesség kapcsán segítségetide kattintva talál)  járási (fővárosi kerületi) hivatal foglalkoztatási osztályán. 
A programba belépő fiatalok személyre szabott segítséget kapnak a munkaerőpiaci helyzetük javításához. A segítségnyújtás első szakaszában foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások, egyéni/csoportos tanácsadások formájában történik a fiatalok segítése, amelyek során ifjúsági tanácsadó munkatársak segítenek a fiataloknak saját, egyéni tervet kialakítani a továbblépésük irányára.
A fiatalok egyéni tervének megvalósítását segítő, 2024. április 23. napjától megnyílóan kérelmezhető támogatásokról (bértámogatás, lakhatási támogatás álláskeresőnek, utazási támogatás álláskeresőnek) és a 2024. június 03. napjától kérelmezhető támogatásoktól (képzéshez nyújtható álláskeresést ösztönző juttatás és szolgáltatások ideje alatt nyújtható pénzbeli juttatás) a lenti, kapcsolódó tartalmak alatt érhetők el a Hirdetmények, továbbá a támogatások kérelmezését segítő minták és egyéb dokumentumok.

Hamarosan további információkkal jelentkezünk, ezért kérjük, kísérjék figyelemmel jelen oldali híradásainkat. A programba való bevonás, valamint a programban kérelmezhető támogatások kapcsán kérjük forduljanak a járási (fővárosi kerületi) hivatal foglalkoztatási osztályainak munkatársaihoz.

Tájékoztatásul jelezzük, hogy a fiatalok elérését, megszólítását további oldalak is segítik: facebook és a https://ifjusagigarancia.munka.hu/. 

Bértámogatás
Tovább
Lakhatási támogatás álláskeresőknek
Tovább
Utazási támogatás álláskeresőknek
Tovább
Képzéshez nyújtható álláskeresést ösztönző juttatás
Tovább
Szolgáltatások ideje alatt nyújtható pénzbeli juttatás
Tovább

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak