Utazási Támogatás Ifjúsági Garancia

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

GINOP+

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ifjúsági Garancia Plusz programban - amelynek főbb keretei itt, további részletei itt olvashatóak - 2024.04.23. nappal, országosan egységes szabályozással utazási támogatás vált kérelmezhetővé a programban résztvevő, nyilvántartott álláskereső fiatalok számára a mobilitásuk elősegítése érdekében. 

Az utazási támogatást az a fiatal kaphatja, akit legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartanak; és akinek a lakhelyétől 60 km-nél közelebbi, de attól eltérő településen található a munkavégzés helye. A támogatás legfeljebb 12 hónap időtartamra nyújtható, a lakhely és a munkavégzés helye közötti távolság tekintetében minden 10 km után a megállapítás napján hatályos kötelező legkisebb munkabér 5 %-ának megfelelő összegben. 
Az utazási támogatás további részletei a lenti kapcsolódó tartalmak alatti Hirdetményben olvashatóak. A kapcsolódó tartalmakban a kérelem benyújtását segítő iratminta és dokumentumok is megtalálhatóak.

Amennyiben kérdése merül fel, kérjük forduljon a lakóhelye/tartózkodási helye szerint illetékes (az illetékesség kapcsán segítséget ide kattintva talál) állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak